Thursday, February 9, 2012

Hasan ali - pejuWang mudah lupa?

kenapa ye kalau org2 yg melajak ke UMNO semuanya mudah lupa belaka?

jom kita imbas kembali ucapan2 Hasan ali sewaktu persidangan dewan undangan negeri selangor satu ketika dulu...(klasik ni) -“PAS, PARTI YANG SAYA WAKILI KONONNYA DIKALANGAN PEMIMPIN2NYA PERNAH MENYEBUT UNTUK MENEGAKKAN NEGARA ISLAM DINEGERI SELANGOR INI, MENYEBUT UNTUK MENUTUP KILANG2 CARLSBERG, DI NEGERI SELANGOR INI, SAYA NAK BERITAU… KALAU STATEMENT INI KELUAR DARI SAYA SEBAGAI KETUA PAS NEGERI SELANGOR INI… ATAU MANA2 MULUT PIMPINAN TERTINGGI YANG NAMANYA DEWAN HARIAN… ITU DIANGGAP POLISI KITA DI PERINGKAT NEGERI. TAPI SAYA TERLALU YAKIN, KALAU ADA TUNJUKKAN KEPADA SAYA, KALAU ADA CD NYA TUNJUKKAN KEPADA SAYA, KALAU ADA VCDNYA, TUNJUKAN KEPADA SAYA.. MANA2 PEMIMPIN YANG NAMANYA DEWAN HARIAN, KALAU ADA KENYATAAN SEPERTIMANA YANG DIKATAKAN…. ”

“APA YANG KITA KATAKAN SELAMA INI IALAH.. KITA BERGABUNG… SATU GABUNGAN YANG AGAK MANTAP… INSYA ALLAH GABUNGAN YANG BUKAN KEKAL DALAM MASA 3 BULAN…...”

“PERTAMA.. TIADA PIMPINAN PAS TERTINGGI YANG MEMEGANG JAWATAN DEWAN HARIAN, YANG MEMEGANG POLISI PARTI YANG PERNAH MENGELUARKAN KENYATAAN INI.”

“NO 2… KENYATAAN YANG KITA BUAT IALAH KITA BERGABUNG BERSAMA2 DENGAN PKR DAN DAP… UNTUK MENUBUHKAN KERAJAAN PAKATAN RAKYAT…. SEMATA2 UNTUK KITA MELAKSANAKAN SATU TUJUAN YANG SANGAT MURNI… DIMANA TUJUAN2 ITU KITA SAMA2 BERKONGSI… APA DIA??? KEADILAN, KESAMARATAAN, KESEJAHTERAAN, TAK ADA RASUAH, TAK ADA MR 30%, TAK ADA MR 10%... TAK ADA KRONI2… KONTRAKTOR2 DALAM TENDER2....”

inilah apa yg diucapkan hasan ali ketika perdebatannya dengan khir toyo sewaktu persidangan dewan undangan negeri selangor. sewaktu dia masih selesa selaku PJ PAS selangor. sewaktu dia masih lagi exco yg memegang 3 portfolio dan 2 sub portfolio.

sekarang, tak sempat tunggu dipecat dia MULA MENJILAT BALIK SEGALA LUDAHNYA dan menuduh PAS dengan tuduhan2 yg SAMA SEPERTI YG PERNAH DIA PERTAHANKAN DULU.

payah kalau hidup cuma bermatlamatkan jawatan menteri besar ni...

(sumber - Tentera Semut Group)

No comments:

Post a Comment