Friday, January 27, 2012

Islam pasti menang!seluruh dunia telah menyaksikan betapa parti2 Islam satu demi satu memenangi pilihanraya umum di negara2 arab.

kemenangan parti an Nahdhah di Tunisia, PJD di maghribi, penguasaan berterusan AK Party di Turki dan hakikat bahawa Ikhwanul Muslimin mendahului pilihanraya di Mesir telah membawa satu mesej bahawa Islam kembali bertapak dan rakyat semakin mahukan perubana ke arah sesuatu yg lebih baik bagi menjamin masa depan mereka baik dari segi duniawi dan ukhrawi.

marilah sama2 kita berdoa agar trend ini menjalar sehingga ke malaysia seterusnya memungkinkan kemenangan Parti Islam Se Malaysia (PAS) pada PRU ke 13 akan datang. mari hayati semangat perubahan yg dipelopori sahabat2 seagama kita di negara2 arab tersebut dan mudah2an, ini menjadi pencetus semangat agar kita terus istiqamah dan berjuang dalam mencapai kemenangan di malaysia khususnya, dan di dunia secara amnya serta matlamat utama kita iaitu kemenangan di akhirat kelak.

firmah Allah dalam surah al Mujadalah ayat 21 - "Allah telah menetapkan bahawa : Aku dan RasulKu pasti menang, sesungguhnya Allah itu Maha Kuat lagi Maha Perkasa".

takbir!

No comments:

Post a Comment