Friday, January 27, 2012

Iman itu takkan dapat diwarisi...kata org, iman tak dapat diwarisi. tapi Nabi Muhammad s.a.w bersabda, "anak2 adalah ibarat kain putih. terpulanglah kepada ibu bapanya utk mencorakkan mereka menjadi nasrani, yahudi atau majusi".

gambar di sebelah kiri adalah gambar aku dan isteri bersama2 dengan anak anwar ibrahim, NURUL IMAN dan gambar belah kanan lak ialah gambar anak muhyiddin yassin yg juga seorg penyanyi yg baru memenangi anugerah artis harapan masa AIM baru2 ni, NAJWA MAHIADDIN.

cuba kita fikir sejenak - bagaimanakah rupa dan penampilan anak sorg lelaki yg dituduh sebagai peliwat dan penzina, dan bandingkan pula dengan penampilan anak seorg lelaki yg baru2 ni dihebahkan oleh puak2 UMNO sebagai imam solat sewaktu melawat kedah baru2 ni, yg juga sedang memperkenalkan gagasan peribadi beliau iaitu "Islam wasatiyyah".

cuba fikir sejenak, dan bandingkanlah. lepas tu tanyalah dengan hati yg jujur - bapa siapakah yg lebih layak dikaitkan dengan menegakkan Islam, dan bapa siapakah yg lebih layak utk dikaitkan dengan kemaksiatan?

No comments:

Post a Comment