Monday, July 9, 2012

Gelombang Munajat PRU13 PAS Batu meriah!


بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ, الحمد لله رب العالمين, وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد وآله وصحبه أجمعين. السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ

Pada hari Ahad, 8 Julai 2012 telah berlangsung program Gelombang Munajat PRU 13 anjuran PAS Batu (PAS Kawasan Batu, Dewan Muslimat dan Dewan Pemuda) bertempat di KUIZM, Taman Melewar. Ini merupakan program kali kedua seumpamanya selepas program yang sama 2 bulan lepas.

Program kali ini memuatkan acara solat maghrib dan isyak berjemaah yang diimamkan oleh Saudara Abu Bakar Abdul Rahman selaku Ketua Pemuda PAS Batu (maghrib) dan Ustaz Abdul Kadir selaku Ketua Lajnah Kebajikan Dewan Pemuda PAS Batu (isya'). Taujihat disampaikan oleh Ustaz Muhammad Izzat yang selepas itu turut mengimamkan solat hajat, manakala zikir munajat pula diketuai oleh Saudara Nurpais Ismail selaku Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Batu. Saudara Rafik Masuod mempengerusikan majlis pada malam itu.

Majlis turut diserikan dengan kehadiran Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali; Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan Hj Mohamad Noor Mohamad, Ketua Dewan Muslimat PAS Wilayah Persekutuan yang juga AJK PAS Pusat, Ustazah Nuridah Salleh, Yang DiPertua PAS Kawasan Batu, Cikgu Ishak Surin dan Timbalan Ketua Pemuda PAS Wilayah Persekutuan, Ustaz Suhaimi Abdul Aziz selain para pucuk pimpinan PAS dari pelbagai peringkat. Para VIP juga sudi meluangkan masa menyampaikan amanah dan pesanan kepada para jemaah sebagai titipan bagi memperkuatkan lagi semangat jemaah menghadapi PRU yang bakal menjelang bila2 masa sahaja.

Mudah2an, majlis yang serba ringkas ini diberkati oleh Allah dan segala munajat dan hajat yang dialun dan dipersembahkan diterima Allah dan seterusnya memperkenankan kemenangan PAS di bumi Malaysia menyusuri jejak langkah Ikhwanul Muslimin di Mesir, insya Allah.

Takbir!

SEKITAR PERMANDANGAN SEMASA PROGRAM BERLANGSUNGNo comments:

Post a Comment